Eva Hjelte

2021-04-17

"Genom mitt fönster"
Vernissage lördagen den 17 april kl. 13-17.
Extraöppet för dig i riskgrupp söndagen den 18 april kl. 13-15.

Utställningen pågår t o m 27 Maj.
Önskas privat visning ring 0708 / 86 45 21

Eva Hjelte är född 1969 i Linköping. Hon är utbildad vid bland annat Basis, Tillskärarakademin och Beckmans. Hon har en lång bakgrund som illustratör med uppdrag både i Sverige och utomlands. Flera av hennes mest uppmärksammade uppdrag som illustratör har varit att bjuda in naturen i öppna rum – rum där människor möts, väntar, arbetar eller bara passerar. I banker, butiker och kontor. Eva har också fått priser och utnämningar för sina arbeten. Vunnit guld och silver i branschtävlingen Kolla som Svenska Tecknare utlyser och vunnit en resa till New York där två av hennes verk blev utnämnda i AOLs konsttävling i USA.
Bland kunderna finns Skandia bank och försäkringar / Selfridges, UK / Haägen Daz, Japan / Systembolaget / Filippa K, internationellt / Vogue, Japan / H&M / Göteborgs Operan / AOL, America Online, USA / Peclers Paris, FR / Tiger of Sweden / Nordiska Kompaniet med flera. Sedan ett par år målar Eva fritt och utställningen på Galleri Lorentzon blir hennes första soloutställning med måleri.

I mitt arbete vill jag väcka nyfikenhet på "den vilda naturen", sätta fantasin i rörelse och minska avståndet mellan människa och natur. Vår tids urbanisering och miljöförstöring gör behovet av stillsam, växtlig ro allt större. Min konst är en påminnelse om naturens positiva kraft på oss människor, och ett uttryck för en längtan efter en mer varaktig gemenskap. Jag vill skapa fönster av stillhet som öppnar sig mot varje besökare inomhus. Det finns ett återkommande intresse för det fragmentariska i naturen. Skörheten, livet i de vilda, organiska växtliven som också finns inuti mig. Växtliven jag hittar på min väg bär med sig en personlig berättelse och en energi som jag
utmanar.

Hjärtligt välkomna hälsar
Eva & Urban